Όταν η μητρότητα φέρνει δημιουργικότητα …. και η δημιουργικότητα blog! Ψηφιακές Γειτονιές 2014

10:34 π.μ.




«Η μητρότητα δίνει την μεγαλύτερη χαρά, αλλά παράλληλα φέρνει και βαρεμάρα, και θλίψη. Τίποτα άλλο στον κόσμο δε θα σου δώσει τόση χαρά όσο και τόσο λύπη, τόση υπερηφάνεια όσο και τόση κούραση, τίποτα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το να βοηθάς έναν άνθρωπο να  αναπτύξει τη δική του προσωπικότητα καταπατώντας τη δική σου.» - Marguerite Kelly and Elia Parsons

…Κι όμως όλα αυτά σε κάνουν δημιουργική! Χωρίς να χρειαστεί να αφήσεις τα παιδιά σου. Φορώντας τις πυτζάμες σου και καθισμένη αναπαυτικά στον καναπέ του σπιτιού σου. Οι δυσκολίες της μητρότητας σε κάνουν δημιουργική. Κάνεις όνειρα, αποκτάς ιδέες και όλα αυτά γίνονται τέχνη! Τέχνη που μπορείς πλέον να μοιραστείς κι έτσι να γνωρίσεις … Γνωρίζεις άλλες μαμάδες, γυναίκες που δεν είναι γονείς αλλά εμπνεύστηκαν από τα παιδιά και δημιουργικούς ανθρώπους που δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας να τους χτυπήσουν την πόρτα κάποιοι για να προσφέρουν δουλειά! Ψηφιακές γειτονιές λοιπόν. Μεγαλώνοντας (σ)το αύριο … και περιμένοντας πλέον κάτι από αυτό!

Το 2ο συνέδριο των ψηφιακών Γειτονιών έλαβε τέλος! Μια γιορτή που έφερε σε επαφή ψηφιακούς γειτόνους. Ανταλλάξαμε απόψεις, ιδέες, κάρτες και ένα πλατύ χαμόγελο! Ανυπομονώ για το επόμενο και εύχομαι να είναι εξίσου εξαιρετικό όσο το φετινό!

Φέτος πήγα με μία μεγάλη κοιλιά στον 7ο μήνα κύησης. Του χρόνου με μάρσιπο και μωρό! Άλλωστε από ότι έμαθα αποτελεί παράδοση! :) 

 Γιούλη Μπαλίκου –psychologiapaidiou.blogspot.gr
Στέλνω την αγάπη μου στους νέους μου πλέον φίλους bloggers αλλά και τους παλιούς κι ελπίζω να συναντηθούμε νωρίτερα….



Οι φωτογραφίες είναι από τη φίλη Σόνια (http://stylencritics.com) και τη φίλη Κάλη (http://www.anthomeli.com).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 σχόλια

  1. ''Ψυχολογία Παιδίου'' σου στέλνω πολλή αγάπη, πολλά φιλιά και ευχές για καλή λευτεριά! Σε παραδέχομαι. Παρά την ιδιαιτερότητα και τους μήνες της εγκυμοσύνης σου στάθηκες ''βράχος'' στο συνέδριο, χαρά στο κουράγιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *