Ψηφιακές Γειτονιές 2014 ....

1:04 μ.μ.


Το φαινόμενο blogging προσφέρει  μία ματιά στην ψυχολογία των χρηστών του διαδικτύου. Διαβάζοντας τους γονείς bloggers αντιλαμβάνεται κάποιος το τι σημαίνει να είναι γονιός πριν ακόμη γίνει. Μέσα από τη δημιουργία blog  έχει κάποιος τη δυνατότητα να εκφραστεί, να δημιουργήσει κοινότητες, να μοιραστεί εμπειρίες και κυρίως να καλύψει τα κενά της απώλειας της παλιάς γειτονιάς. Λες καλημέρα κάθε πρωί  από το «παράθυρο» σου και μοιράζεσαι το τι έκανες το προηγούμενο βράδυ, τι θα κάνεις τώρα και ποιος ο προγραμματισμός σου για μετά. Το blogging γίνεται επομένως ο εναλλακτικός τρόπος συνδιαλλαγής και είναι δημιουργικός. Δεν μένει εκεί. Οι κοινότητες που απορρέουν από το blogging, κάνουν συναντήσεις, διοργανώνουν πάρτυ και εκδρομές, και χτίζουν όμορφες φιλίες.

Κάθε blog, μια θεματική, και κάθε θεματική, μια ιστορία… σαν τα μαγαζάκια που «χτίζουν» τη γειτονιά. Το μαγαζάκι με τα φαγητά, το μαγαζάκι με τα ρούχα, το περίπτερο με κρεμασμένες τις εφημερίδες. Κι αυτά όλα γίνονται πλέον blogs και οι bloggers οι γείτονες του σήμερα! 

Φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι bloggers συναντώνται. Διοργανώνουν γιορτή. Συναντώνται οι παλιοί, γνωρίζονται οι νέοι, ανταλλάσουν όλοι απόψεις και ιδέες.

Οι Ψηφιακές Γειτονιές, δηλώνουν λοιπόν δυναμικά το παρόν για να (ξανά) φέρουν ακόμα πιο κοντά όλους εμάς τους «γείτονες», «γνωστούς», «επισκέπτες» ή έστω «περαστικούς» της ψηφιακής κοινότητας.
Ραντεβού λοιπόν στις Ψηφιακές Γειτονιές ;)


Για πληροφορίες ανατρέξτε στη σελίδα http://psifiakesgeitonies.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Αναγνώστες

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *