Για να δώσεις "οξυγόνο" πρέπει πρώτα εσύ να πάρεις....

10:41 μ.μ.


Πολύ συχνά ακούω γονείς να αναρωτιούνται αν δίνουν αρκετό χρόνο και ενέργεια στα παιδιά τους. Παρέχουν στα παιδιά τα πάντα παραγκωνίζοντας τις δικές τους ανάγκες. Πόσο όμως μπορεί κάποιος να το στηρίξει αυτό; Eίμαστε σίγουροι ότι δε θα ξυπνήσουμε μια μέρα θυμωμένοι με εμάς και κυρίως με τα παιδιά μας γιατί «χάσαμε» το χρόνο; Θυμάμαι μια μαμά να μου λέει  «όλα τα χρόνια που είμαι μαμά, δε θυμάμαι κάτι από μένα. Δεν έχω αναμνήσεις από τον εαυτό μου παρά μόνο από τα παιδιά μου και τη ζωή τους». Και κάπως έτσι ξυπνάμε μια μέρα και κοιτάζουμε στο καθρέφτη το χρόνο που πέρασε.

Και κάπως έτσι ανακαλύπτουμε το πόσο σημαντικό είναι να αφιερώνεις λίγη από την ενέργεια σου σε εσένα ή ακόμη καλύτερα , να ανακτάς την ενέργεια που τόσο έχεις ανάγκη. Φανταστείτε τον εαυτό σας να είναι σε αεροπλάνο σε έκτακτη ανάγκη. Το οξυγόνο λιγοστεύει κι εσείς το πρώτο που θέλετε να κάνετε είναι να βοηθήσετε το παιδί σας. Αν δε βοηθήσετε όμως εσάς πρώτα, δε πάρετε πρώτοι εσείς οξυγόνο, τότε το παιδί σας δε θα μπορέσετε να το βοηθήσετε. Το «οξυγόνο» για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό. Για μία μαμά μπορεί να είναι ένας απλός καφές με φίλη, για άλλη μία αγορά ή μία περιποίηση. Το νόημα είναι ένα….Χρόνος απόλυτα αφιερωμένος στον εαυτό μας!   

Η προσοχή αναφέρει η Naomi Aldort (2005) είναι απάντηση σε μία ανθρώπινη ανάγκη. Όταν το παιδί δέχεται την προσοχή, μαθαίνει πως είναι άξιο. Ο γονιός όμως που προσφέρει και στον εαυτό του αλλά και τα υπόλοιπα μέλη μίας οικογένειας, μαθαίνει στο παιδί και την αξία των άλλων. Μαθαίνει στο παιδί πως το να γίνει ενήλικας δε σημαίνει «ζω μόνο για τους άλλους». Άλλωστε το να δίνεις στο παιδί τον απόλυτο έλεγχο της ζωής της οικογένειας είτε σε χρόνο είτε σε ενέργεια δίνει στο παιδί τον απόλυτο έλεγχο των επιλογών του που σημαίνει και το αντίστοιχο «βάρος» αυτών.

Και κάπως έτσι κάποιοι άνθρωποι καταξιωμένοι στο χώρο τους, αναγνωρίζουν την ανάγκη μιας μαμάς. Δεν είναι ψυχολόγοι ούτε θεραπευτές αλλά αυτοί που δίνουν «ενέργεια» και γεμίζουν τις μπαταρίες μας.


Μια μέρα λοιπόν αφιερωμένη στις μαμάδες από το κομμωτήριο Ioannis Hair & Beauty Team μας χάρισε χαμόγελο και λίγη από τη χαμένη αυτοπεποίθηση μας… ♥ Με ευγένεια, αγάπη και κυρίως επαγγελματισμό! Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη φιλοξενία…


υγ (1) ευχαριστω την Αντζυ Νομικού για την πρόσκληση
(2) Υπέροχη επίσης συνάντηση με ξεχωριστές bloggers Ζωή Κατσάτου (mamamiapetounia), Μαγδα Ζίνδρου (kathemeragoneis), Κατερίνα Δανδουλάκη-Χιόνη (mamagiaspiti). Δεν καταφέραμε να συναντηθούμε με Ζίνα Μπερίκου (onlydecoration) και Μαριάννα Βασιλοπούλου- Δίγκα (daysofbliss365). 







ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Αναγνώστες

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *